Höchste Glaubwürdigkeit Bewertung Höchste Glaubwürdigkeit Bewertung
Ne ajutăm din 2004
Specialiști în Bavaria
Clienți verificați
Interviu-Skype Interviu-Skype

ÎNTREBARI FRECVENTE

1. Ce competențe lingvistice ar trebui să aibă o îngrijitoare interesată să lucreze în SunSet MSH?
Ce competențe lingvistice ar trebui să aibă o îngrijitoare interesată să lucreze în SunSet MSH?

Agenția SunSet MSH angajează îngrijitori și îngrijitoare, care cunosc limba germană la nivel conversațional. Unii clienţi accepta îngrijitoare cu cunoștințe de limba germană nivel intermediar. Aceşti clienţi sunt mai puțini, iar timpul de așteptare pentru o ofertă de muncă poate fi mai lung. 

Cunoștințele introductive a limbii germane sunt insuficiente pentru clienţii noştrii. Unei astfel de îngrijitoare este recomandat să-şi imbunătăţească limba germană. Dacă simțiți că germana dvs. s-a îmbunătăţit, vă putem testa în orice moment. 

2. Este esenţial cursul de îngrijire?
Este esenţial cursul de îngrijire?

Nu,  absolvirea unui curs de îngrijire a persoanelor vârstnice nu este o condiţie. Vă putem găsi un loc de muncă şi fără un certificat de absolvire a cursului de îngrijitoare, dacă aveți experiență ca îngrijitoare și știți să o adeveriți cu o referință de la familia precedentă. 

Dacă ați absolvit cursul de îngrijitoare, nu uitați să ne trimiteți certificatul sau diploma. Acest certificat, precum și referințele din familiile precedente reprezintă un mare avantaj pentru dumneavoastră față de alți candidați și accelerează procesul de găsire a unei familii potrivite

3. Este o muncă legală?
Este o muncă legală?

Da. Toate îngijitoarele sunt angajate în mod legal în compania SunSet MSH și trimise să lucreze în Germania în conformitate cu legislația europeană actuală. Dovada  legalității activității îngijitoarelor reprezintă formularul european A1 (E101). Acest formular este eliberat de Agenția de Asigurări Sociale la cererea angajatorului. Pentru mai multe informații privind forma A1 accesaţi pagina Agenției de Asigurări Sociale. 

4. Ce formă de angajare este în SunSet MSH?
Ce formă de angajare este în SunSet MSH?

Semnarea unui contract de muncă. Contribuțiile la asigurările sociale (inclusiv asigurările de pensii) sunt plătite în Slovacia. SunSet vă plătește o asigurare  de călătorie comerciale și o asigurare de accidente pe tot parcursul locului de muncă.

5. Dar SunSet MSH este o companie slovacă. Sunt asigurată şi în Germania?
Dar SunSet MSH este o companie slovacă. Sunt asigurată şi în Germania?

Vom încheia o asigurare de călătorie comercială în timpul șederii dvs. în Germania. Veți primi cardul de asigurare de sănătate de la noi împreună cu instrucțiunile despre cum să procedați în caz de boală în Germania.

6. Și cum e cu asigurarea și pensia?
Și cum e cu asigurarea și  pensia?

Timpul lucrat pentru compania SunSet MSH este inclus în pensie. La încetarea contractului de muncă în mod automat veți obține o scrisoare intermediară care confirmă durata angajării. 

7. Cere SunSet MSH taxe intermediare?
Cere SunSet MSH taxe intermediare?

În nici un caz! Excludem orice taxă de intermediar! Dumeavoastră efectuaţi doar o singură dată o taxă de înregistrare de 40€ nerambursabilă, care este folosită pentru a acoperi costurile legate de înregistrare. Această taxă va fi dedusă din primul salariu. 

8. Care este salariul oferit îngrijitoarei pentru o perioadă de şedere?
Care este salariul oferit îngrijitoarei pentru o perioadă de şedere?

Valoarea salariului depinde de experiența în îngrijire, de nivelul cunoaşterii limbii germane şi desigur de dificultatea locului de muncă și de starea de sănătate a persoanei îngrijite. 
În general valoarea salariului lunar este declarată în brut. Pentru a evita neînțelegerile, indicăm întotdeauna valoarea orientativă a venitului lunar net, adică în "curat".
 
Valoarea salariului net pentru o perioadă de şedere de 3 luni pentru îngrijitoare cu cunoștințe foarte bune de limba germană,  în funcție de starea pacientului oscilează între 3 450 – 3 900 €. 
 
Valoarea salariului net pentru o perioadă de şedere de 3 luni pentru îngrijitoare cu cunoștințe bune de limba germană (nivel de baza), în funcție de starea pacientului oscilează între 3 000 – 3 600 €.
 
În cazul în care nivelul de limba germană este intermediar valoarea venitului net pentru o perioadă de şedere de 3 luni este de aproximativ 2 550 – 3 000 €. 
 
Asistentele medicale au salarii diferite datorită calificărilor lor mai mari. 
 
SFATUL NOSTRU: Dacă veți compara ofertele noastre de locuri de muncă cu ofertele altor angajatori, întrebaţi întotdeauna suma venitului net pentru dumneavoastră, pentru ca atunci când veţi fi plătită să nu fiţi dezamăgită. Multe agenţii declară cuantumul salariului lunar brut la tarife care sunt mai mari la prima vedere, dar după convertire constată că veniturile nete sunt mult mai mici. De aceea atunci cănd comparaţi nu uitați faptul că la noi nu trebuie să plătiți nici un comision de intermediar! 

9. De la cine și când voi primi salariul?

Prin semnarea contractului de muncă veţi deveni angajata noastră, prin urmare o să fiți plătită de angajatorul dumneavoastră şi anume de SunSet MSH Termenul plăţii salariului la compania  SunSet MSH este a 20-ea zi calendaristică din luna următoare și este uniform pentru toți angajații. 

Pentru a înțelege mai bine vă arătăm un exemplu: dacă călătoriţi în Germania pe 1.8. şi veţi lucra până la 20.9. plata salariului pentru luna august și anume perioada 1.8.-31.8 va fi acordată cel târziu la data de 20.9. și plata pentru luna septembrie pe perioada 1.9. - 20.9. o veţi primii pe 20.10. 

10. Cine asigură cheltuielile de călătorie?

Cheltuielile de călătorie sunt rambursate de către angajator, adică de la compania SunSet MSH, fie sub forma unui bonus pe bilet, fie sub forma biletului pe care SunSet MSH îl cumpără direct de la dvs. Forma de rambursare a călătoriei depinde de durata ciclului și de numărul de luni lucrat.

11. Cât durează perioada şederii în Germania prin această agenţie?

Lungimea standard de şedere este de 2 - 3 luni, iar această durată este cerută de majoritatea clienţilor noştri. Dacă sunteți dispusă să rămâneţi în străinătate 2 - 3 luni, beneficiaţi de multe avantaje, având posibilitatea de a alege din mai multe oferte de locuri de muncă. Dacă nu puteți lucra o perioadă lungă de timp SunSet are o soluţie. Avem clienţi care oferă oportunitatea de a lucra pentru o perioadă mai scurtă de 4 - 6 săptămâni. Aici trebuie să luați în considerație, că aceste locuri de muncă sunt mai puține. 

12. Ce ar trebui să fac pentru ca să mă angajez în SunSet MSH?

După înregistrarea pe site-ul nostru, veți fi contactat de un specialist în recrutare. După ce vă revizuiți abilitățile lingvistice, sunteți de acord cu interviul personal sau cu Skype. După încheierea cu succes a interviului, recrutorul va oferi posturi vacante care corespund aptitudinilor dvs. lingvistice, abilităților de îngrijire medicală și cerințelor dumneavoastră.